Yağışlı

Sinop'ta mübadelenin 97'nci yılı etkinlikleri gerçekleştirildi

Sinop'ta mübadelenin 97'nci yılı etkinlikleri gerçekleştirildi.

İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcımız Aydın Hakan SÖNMEZ katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği üyelerince, kaybedilen vatan toprakları ve mübadelede ölenlerin anısına denize çelenk ve karanfil bırakıldı.

Etkinlikler kapsamında Yeni Mahalle Kuru Çeşme Sokak’ta Belediyemiz tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi bina Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneğine tahsis edildi.
Mübadele döneminden kalan ve o dönemde kullanılan tarihi eşya ve resimlerin de sergilendiği binanın açılışına Belediye Başkanımız Barış Ayhan, Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. İnan Savaş YÜKSEL, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga KARA ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.