|

Sinop’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yılı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

Belediye Başkanımız Baki Ergül'ün katılımıyla gerçekleşen Fener Alayı programında, Hükümet Konağı önünde toplanan coşkulu kalabalık, Belediye Bandosu ve Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi bandosu eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla, Sakarya Caddesinden geçerek Tuzcular Caddesi istikametinden tersane mevkiine, oradan da İskele Meydanındaki Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü.

Fener alayı programı, İskele Meydanı’nda yapılan havai fişek gösterisinin ardından Tuğba YURT konseri ile devam etti.

Fener alayına, Sinop Valisi Köksal Şakalar’ın yanı sıra, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Barış Karadeniz, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.