PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZCE ÇINAR AĞAÇLARININ TEDAVİ İŞLEMLERİNE BAŞLANDI

Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Uğur Mumcu Meydanı, Gazi Caddesi, 100. Yıl Parkı ve Tersane Mevkiinde bulunan çınar ağaçlarının tedavi çalışmalarına başlandı.

Park ve Bahçeler Müdürümüz  Serdal KÜÇÜKDEMİR, Orman Mühendisimiz Büşra KESKİN ve Sinop Orman İşletmesinden görevlendirilen anıt ağaçlarının bakımı ve tedavisi konusunda uzman teknik eleman ile oluşan ekip tarafından ağaçların durumları tespit edilerek uygun görülen yöntemlerle tedavileri yapılmaktadır.

Öncelikle kovuk ve çürükler temizlenerek mantar ve diğer zararlılara karşı sterilli ortamda dezenfekte edilerek önceden hazırlanan karışım ile  yaralar kapatılmıştır.İlaçlama sonrası hastalıklı bölgenin hava almaması için kafes tel ile kaplanarak üzerine yalıtım malzemesi sürülecektir. Yanlış budama ya da fiziksel etkiler sonucu kırılmış dal parçaları kanser, mantar ve hastalık oluşturmaması için tıraşlanarak alınacak ve temizlenen yüzeyine hazırlanan özel karışım sürülecektir.

Ağaçlar üzerinde yapılan inceleme neticesinde kovuk ve gövdelerinin içerisinde dışarıdan fark edilmeyen çürüklerin olabileceği kanısına varılmış, bu çürüklerin ilerleyen zamanlarda öngörülemeyen devrilmelere ve kırılmalara neden olabileceğinden herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmadan mekanik direnci zayıflamış kısımların budaması yapılacaktır. Budanan kısımlara hazırlanan özel karışım sürülecektir. Ayrıca çevresel etkiler sonucunda düzensiz geliştiğinden, denge merkezi kayan ağaçların ilerleyen dönemlerde devrilmemesi için düzenli budama ile taç yapısı dengelenecektir. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ağaçlar Kasım ayı sonunda ve Nisan ayının ilk haftasında yılda iki defa Ph düzenleyici ile bitkilerin beslenmesi ve direnci arttırılaracaktır.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmaları sürüyor.