|

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 91. Yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Belediye Başkanımız Barış AYHAN Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 91. yıldönümü münasebetiyle yapılan etkinliklere katıldı.

Etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ayak bastığı Liman İçi mevkiinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol Ulu Önder Atatürk'ün Sinop'a gelişini temsilen bayraklarla süslenen tekneyi karşıladı. Sinop Valisi Köksal Şakalar öğrenciler tarafından hediye edilen Türk Bayrağını öperek öğrencilerden teslim aldı.

Ardından kortej halinde Sinop Valiliği önüne geçilerek çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Barış AYHAN Atatürk Anıtı'na Belediye çelengini sundu.

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop ziyaretinde ıstırahat ettiği ve Atatürk Müzesi ve Kütüphanesi'ne dönüştürülen Adliye içerisinde bulunan şeref defterini Sinop Valisi Köksal Şakalar'ın imzalaması ile devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop ziyaretini anlamlı kılan ve kültür reformu yaratan Harf Devrimi'ni başlattığı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu önünde gerçekleşen törende Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinoplu bir vatandaşa verdiği ilk ders piyesle canlandırıldı.