|

Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL 15 Eylül Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 90.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL 15 Eylül Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 90. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 90. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türk milletinin geleceğini cumhuriyetle çizerken, ileri ve medeni bir toplum olmanın gereğini de ortaya koyan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk 15 Eylül 1928 tarihinde yeni Türk alfabesinin esaslarına ait ilk dersi Sinop’ta vermiştir. Bu nedenle 15 Eylül tarihi Sinop için özel bir anlam ve önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Sinop’a gelişinin 90.yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, tüm Sinop halkının bu kutlu gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Baki ERGÜL / SİNOP BELEDİYE BAŞKANI