BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN SİNOP DENİZ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ MÜNASEBETİYLE MESAJ YAYINLADI

Belediye Başkanımız Barış Ayhan Sinop Deniz Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında;
''Ağır hava şartları sebebiyle Karadeniz'in tek doğal limanı Sinop'a sığınan Osmanlı donanmasına; teknik donanımı güçlü, savaş gücü yüksek, mürettebat olarak da sayıca üstün Rus filosu 30 Kasım 1853 yılında saldırmış, donanmaya ve şehre büyük zayiat vermiştir.

Mahallelere saldıran, ticarethaneleri yakan, sivilleri öldüren Rus donanmasına karşı Osmanlı donanması son gemisi yerle bir oluncaya dek mücadele vererek vatan müdaafasında bulunmuştur.

6 büyük savaş gemisi ve 2 fırkateyne karşı kanının son damlasına kadar mücadele eden Osmanlı donanması 2800'ün üstünde şehit vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle;
Sinop deniz Savaşı şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun'' ifadelerine yer verdi.