|

Belediye Başkanımız Barış AYHAN İlköğretim Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. AYHAN mesajında;

'' Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin, çok değerli ailelerinin ve büyük fedakarlıklarla mesleğini icra eden kıymetli öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılının heyecanını yürekten paylaşıyorum.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük hedeflerinden biri olan Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmada ve geleceğimizin şekillenmesinde eğitimin önemi büyüktür. Eğitim ailede başlayıp ömür boyu süren bir olgudur. Toplumun huzur ve refah içinde yaşayabilmesi, sonraki nesillere daha yaşanabilir bir Türkiye bırakabilmesi ancak bilinçli ve eğitimli bir toplumla mümkün olacaktır. Kültürümüzün yaşanmasında ve aktarımında, milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir toplum yaratmada eğitim yadsınamaz bir gerçektir. Bir medeniyet yok olmamak ve ne kadar gelişmek istiyor ise eğitime o oranda önem vermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün

'' Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır'' vecizesi ile önemini vurguladığı öğretmenlerimize görevlerinde, öğrencilerimize ise derslerinde başarılar diliyorum'' ifadelerine yer verdi.