Belediye Başkanımız Barış AYHAN 2017'de hayatını kaybeden Sinoplu gazeteci Şevki YILDIRIM'ı anma törenine katıldı.

2017 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Sinoplu duayen gazeteci Şevki YILDIRIM Bekteşağa Köyü'nde kabri başında dualarla  anıldı. Törende konuşma yapan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel Şevki YILDIRIM'ın çok başarılı bir gazeteci olduğunu belirttiği konuşmasında; ''

Kendisiyle dostluğumuz çok eskiye dayanır.  Her birimizin iyi bilmesi gereken haber atlatmayı çok iyi bilen biriydi. Çok ciddi haberlere imza attı, Sinop’a çok büyük katkıları oldu. Kendisi basın özgürlüğü savaşçısı bir arkadaşımızdı. Ustalıkla kalemini  kullanabilen,  eğmeden bükmeden, kendisi de eğilmeden gazetecilik hayatını sürdüren bir arkadaşımızdı. Yazılarını yazarken toplumu bilgilendirme ya da kişileri uyarmada kırmadan dökmeden ustaca kalemini kullanabilen bir gazeteci arkadaşımızdı.  Aramızdan çok zamansız ayrıldı. Ruhu şad olsun''dedi.

Merhum basın emekçisi Şevki YILDIRIM'ın hayatındaki önemini anlatan Belediye Başkanımız Barış AYHAN;
''Geç tanıştığım ama erken kaybettiğim aramızda yaş farkı olmasına rağmen gerçek dostluk kurduğum insanlardan biriydi. Onla tanıştığımız yıllar benim siyaseten henüz yolun başında olduğum günlerdi, o gazeteci kimliğiyle yanımda objektif bir gözle eksiklerimi tespit edip adeta benim yanımda hata yapmamam veya daha az hata yapmam için bana kol kanat germiş çok değerli bir insandı.
Aramızdan erken ayrıldı, bugünlere dair yapmak istediğimiz çok şey vardı, keşke ben Belediye Başkanı olarak bu kenti yönetmek için  birçok insanla beraber mücadele ederken o da sol yanımda dursaydı bana güç verseydi destek verseydi. Tanıdığıma çok mutlu oldum onu kaybettiğim için de bir o kadar üzgünüm. Şevki ağabeyimin Sinop'a dair planları vardı onlar aklımda, onları gerçekleştirmek için mücadeleye devam edeceğim'' ifadelerini kullandı.

Yapılan anma törenine Belediye Başkanımız Barış AYHAN, merhum gazeteci Şevki YILDIRIM'ın eşi Şükran YILDIRIM, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. İnan Savaş YÜKSEL, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga KARA, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz DEMİREL, çok sayıda basın mensubu ve dostları katıldı.