|

Belediye Başkanımız Barış AYHAN 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle mesaj yayınladı.Mesajında;

"Ülkemiz içinde bulunduğu coğrafik, stratejik ve askeri konumu itibariyle kurulduğu günden bu yana türlü saldırılara maruz kalmış ve girdiği her mücadeleden alnının akıyla çıkmasını bilmiştir.

Milletimiz içindeki tam bağımsızlık ve özgürlük ideolojisi ile; yaşlı-genç, kadın-erkek demeden cephelerde canı pahasına mücadele etmiş ve bu uğurda nice canları şehit ve gazi vermiştir. Bu cennet vatan, bayrağı ve özgürlüğü uğruna cansiperane mücadele veren
şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetidir. Şehit ve gazilerimizin cephelerde sergilediği dik duruş biz ve bizden sonraki nesillere ışık tutacaktır.

Bağımsızlık ve istiklal uğrunda gazi olan; bir uzvunu, ömrünü vatana adayan gazilerimize ne kadar saygı göstersek ne kadar minnet etsek azdır. Hayatta olan gazilerimizin huzur ve refah içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Bize emanet etikleri bu vatanda onlardan ders alacak, onlarla birlikte yeni kuşaklara vatanseverlik ve aidiyet duygusunu aşılayacağız.

98 yıl önce Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle neticelenmesi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ''Gazi'' ve ''Mareşal'' ünvanı verdiği bu önemli günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlığıyla, tam bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, tam bağımsızlığına gelecek saldırı ve tehditlere ve baskılara boyun eğmeyecek ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün '' Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır'' vecizesi ile bizlere işaret ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum." cümlelerine yer verdi.