Herhangi bir duyurumuz bulunmamaktadır.   Kurum İçi Görevde Yükselme

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINDA SON GÜN 30 NİSAN

Tarih  Tarih : 10 Ekim 2017, 09:15

Belediye Başkanlığımız ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları derneği işbirliği ile geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Okullarda Atık pil yarışmasında son gün 30 Nisan olarak belirlendi.Kampanya merkeze bağlı tüm okullarda sürdürülürken geçtiğimiz yıl 270 kg olarak belirlenen atık pil oranının bu yıl 350 kg geçmesi hedefleniyor.Yarışma sonunda dereceye giren okullara da çeşitli hediyeler verilecek.Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları derneği tarafından yapılan açıklamada 2015 yılında 630 ton atık pil toplama miktarının 2016 yılında 720 tona ulaştığını ve bu oranın 2017 yılında daha da artacağını bu miktarın önemli kısmının da okullardan toplandığını belirtildi.Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL '' Doğaya ve çevreye oldukça büyük zarar veren atık pillerin yapılan bu tür etkinlikler ile geri dönüşüme kazandırılması ve doğadan uzaklaştırılması oldukça büyük önem taşımaktadır.Uzun yıllardır çeşitli atıkların geri dönüşümü konusunda büyük adımlar attığımızı ve birçok zarar verici materyali doğadan ve çevreden uzaklaştırdığımızı söyleyebiliriz.Bu bilinci aşılamanın çocukluktan başladığını ve bunun için okullarımızdan başlayarak bu tür kampanyaların herkes tarafından desteklenmesini temenni ediyoruz.''açıklamasında bulundu.