Herhangi bir duyurumuz bulunmamaktadır.   Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

ORİGAMİ ŞENLİĞİ SONA ERDİ.

Tarih  Tarih : 09 Ağustos 2017, 09:21

Belediye Başkanlığımızca düzenlenen çocuk şenlikleri kapsamında Aşıklar Caddesi Barış Manço çocuk parkında Turna Kuşları Sinop’ta Barış İçin Kanat Çırpıyor başlığı altında Origami yöntemi ile 1000 adet turna kuşu yapılarak 12 yaşında hiroşimaya atılan atom bombasından dolayı hastalanarak yatağa düşen Sadako Sasaki anıldı Etkinlikte çocuklar yapacakları turna kuşları ile sevgi,kardeşlik ve dünya barışı ile ilgili mesajlar verdiler. Sadako Sasaki kimdir derseniz, 12 yaşına geldiğinde Hiroşima’ya atılan atom bombasından dolayı hastalanarak yatağa düşen Sadako Sasaki, bir Japon inancına göre kâğıttan 1000 turna kuşu yaparsa dileğinin gerçek olacağına ve iyileşip tekrar eskisi gibi oyuncaklarıyla oynayacağına inanmaktaydı. Sasaki hayata gözlerini yumduğunda yatağının başucunda kağıtlardan yaptığı 646 turna kuşu durmaktaydı!.. Her yıl dünyanın farklı yerlerinde Sadako Sasaki’nin tamamlayamadığı rengarenk turna kuşlarını katlayan çocuklar Sinop’tan da dünyaya barış mesajı verdiler.Etkinlikte etkin rol alan ve origami üstüne eğitimler veren Telvin Sanat Akademisine teşekkür ediyoruz.