Herhangi bir duyurumuz bulunmamaktadır.   Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

TURNA KUŞLARI SİNOP’TA BARIŞ İÇİN KANAT ÇIRPIYOR.

Tarih  Tarih : 04 Ağustos 2017, 15:32

Belediye Başkanlığımızca düzenlenen çocuk şenlikleri kapsamında 6 Ağustos Pazar günü saat 21:00 de Aşıklar Caddesi Barış Manço çocuk parkında Turna Kuşları Sinop’ta Barış İçin Kanat Çırpıyor başlığı altında Origami yöntemi ile 1000 adet turna kuşu yapılarak 12 yaşında hiroşimaya atılan atom bombasından dolayı hastalanarak yatağa düşen Sadako Sasaki anılacak. 6 Ağustos tarihinde düzenlenecek etkinlikte çocuklar yapacakları turna kuşları ile sevgi,kardeşlik ve dünya barışı ile ilgili mesajlar verecek. Sadako Sasaki kimdir derseniz, 12 yaşına geldiğinde Hiroşima’ya atılan atom bombasından dolayı hastalanarak yatağa düşen Sadako Sasaki, bir Japon inancına göre kâğıttan 1000 turna kuşu yaparsa dileğinin gerçek olacağına ve iyileşip tekrar eskisi gibi oyuncaklarıyla oynayacağına inanmaktaydı. Sasaki hayata gözlerini yumduğunda yatağının başucunda kağıtlardan yaptığı 646 turna kuşu durmaktaydı!.. Her yıl dünyanın farklı yerlerinde Sadako Sasaki’nin tamamlayamadığı rengarenk turna kuşlarını katlayan çocuklar dünyaya barış mesajı verirler. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde açıldığı ilk yıldan beri Sadako Sasaki’nin anısına turna kuşu etkinliği düzenlenmektedir.