Herhangi bir duyurumuz bulunmamaktadır.   Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

SAKARYA CADDESİ BUNLARI HAK ETMİYOR.

Tarih  Tarih : 31 Temmuz 2017, 16:12

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak oldukça önemli bir proje olarak hayata geçirilen ve açılışını yaptığımız,oturma alanları,yeşil alanları ve geniş kaldırımları ile tam bir yaşam alanı haline gelen Sakarya caddesinde ortaya çıkan görüntüler caddenin bunu hiç hak etmediğini ve oldukça çirkin görüntüler meydana getirdiğini ortaya koyuyor. İçinde bulunduğumuz yaz aylarında yaya ve araç trafiğinin yoğunluk arz ettiği bu dönemde özellikle temizlik işleri müdürlüğü ve park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerimizin neredeyse seferber olduğu ve yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılması için neredeyse 24 saat çalıştıkları bu kadar açık ve netken bu kirliliğe neden olan bazı vatandaşlarımızın duyarsız oluşuna da anlam verilemiyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL görüntülerin oldukça can sıkıcı ve çirkin olduğunu dile getirirken yaptığı açıklamada ‘’ Belediye olarak yeni yaşam alanları yaratmak ve bunların temizliği,bakımı ve diğer ihtiyaçlarına cevap verebilmek bizlerin başlıca görevleri arasında yer alıyor.Bunda hem fikir olmakla beraber bu çirkin görüntülerin meydana gelmesine yol açan bazı vatandaşlarımızın da her şeyi belediye temizleyecek biz atacağız onlar toplayacak yada aman bana ne çöp suyu akarsa aksın,buraya bıraksam bir şey olmaz,çimleri çiğnemek benim hakkım,50 metre ilerdeki çöp konteynırına kim gidecek şimdi diyerek yol ortasına zamansız çöp bırakmak gibi davranışlara sadece Sinop Belediyesi değil Türkiye’de hangi belediye olursa olsun yetişemez baş edemez bu kadar da net söylüyorum.Hiç kimse tüm vatandaşlarımızın vermiş olduğu vergiler ile çoluk çocuğunun rızkından verdiği vergiler ile yapılan bu ve bunun gibi hizmetleri hiçe saymaya,kirletmeye,yok etmeye çalışmaya hakkı yoktur.Bizler gerekirse gece gündüz çalışırız,onarırız,temizleriz,yenisini alır yaparız ama bunları sizlerin vergileri ile yaptığımızı ve bunlar için birilerinin belinin büküldüğünü ve bu hizmetlerde bir kul hakkı olduğunu da unutmamak gerekir.Bizler Sinop halkının ne denli eğitimli,çağdaş ve modern olduğundan bahsederken buna yol açanları ve göz yumanları da anlamakta güçlük çekiyoruz.Denizden topladığımız çöp konteynırları,elektrik direkleri,oturma grupları,kırılan dubalar,ezilen çimler kısacası yok edilen her şey bir emek ve maliyetin sonucudur.Bundan sonra herkesin bu emeğe ve maliyete saygı duyacağını temenni ederken bu çirkin görüntülerin bir daha ortaya çıkmamasını temenni ediyorum.’’ açıklamasında bulundu.