Herhangi bir duyurumuz bulunmamaktadır.   Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

SAKARYA CADDESİ PROJEMİZ START ALIYOR

Tarih  Tarih : 05 Ağustos 2016, 11:35

Belediye Başkanlığımızca geçtiğimiz günlerde projesi tamamlanarak ihalesi yapılan ve 2 milyon liraya mal olacak Sakarya caddesi yayalaştırma projemiz eylül ayı itibari ile start alıyor.Projesi,mali hazırlıkları yapılarak ihalesi tamamlanan ve içerisinde oturma alanları,yeşil alanlar,şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için durak cepleri,hareketli dubalar ile ayrılmış yaya ve tek şeritli araç yolu,ışıklandırmalar,yeni yer döşemeleri yer alan Sakarya caddesi yayalaştırma projesi eylül ayı başı itibari ile start alacak. Uzun süredir çeşitli anketler,bilgilendirme toplantıları,malzeme ve inşa malzemelerinin seçimi,mali hazırlıkları ve ihale süreçleri ile geçen zamanın ardından başlanacak olan Sakarya caddesi yayalaştırma projemiz hakkında açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL ‘'' Sinop'un ana damarı olan ve bizim için oldukça önem arz eden Sakarya caddesi için bir yayalaştırma projesi hazırladık ve tüm hazırlıklarını tamamlayarak ihale ettik.Bu proje içerisinde Sakarya Caddesi üzerinde yer alan binalarımızda yeni cephe giydirmeleri ile düzenlenecek.Dış cephe düzenlemeleri içinde yine hazırlıklarımız sürüyor ve en kısa sürede bu hazırlıklarda tamamlanarak dış cephe kaplama işi de başlayacak.Yine esnaflarımıza ait dükkanların tabela sistemleri tek tip olacak ve modern bir hal alacak.Sakarya caddemizin yer döşemeleri yeni yüzü ile hizmete sunulacak.Cadde üzerinde alışveriş yapan vatandaşlarımız için oturma alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak.Şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için 3 adet 100 metre aralıklarla cepler yapılacak.Hareketli dubalar ile kaldırımlar ve tek şeritli araç yolu birbirinden ayrılacak.Sakarya caddesi yayalaştırma projemiz hayata geçtiğinde sadece tek araçlık geçiş yolu olacak.Işıklandırmalardan,yer döşemelerine,oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar oldukça modern bir yapıya kavuşacak olan Sakarya caddesi artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek.Sakarya caddesini bütünü ile trafiğe bir süre kapatacağız.Öncelikle tüm alt yapı çalışmaları yapılacak,bir taraftan dış cephe işi yapılacak ve hemen akabinde peyzaj,yer döşemeleri,yeşil alanların inşası devam edecek.Bu süreçte vatandaşlarımızı ve esnafımızı elimizden geldiğince mağdur etmeden bu işi en kısa sürede tamamlaycağız.Şimdiden tüm halkımızdan vereceğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyoruz.Ama biliyorsunuz ki güzel şeylerin ortaya çıkması için bazı fedakarlıklar gerekiyor. ''açıklamasında bulundu.