KATI ATIK ÖN İŞLEM TESİSİNDE SONA GELİNDİ

Belediye Başkanımız Barış Ayhan, yapımında sona gelinen Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Katı Atık Ön İşlem Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Sinop Sahil Belediyeleri Birliği tarafından İller Bankası aracılığı ile 2021 yılında ihale edilen Katı Atık Ön İşlem Tesisi’nde geçici kabul öncesinde makineler çalıştırıldı, deneme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Devam eden testlerde bir problem yaşanmaması durumunda tesis faaliyete geçirilecek.

Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Katı Atık Ön İşlem Tesisi ile Merkez, Ayancık, Dikmen, Erfelek, Gerze ve Türkeli İlçelerinden toplanan çöplerin düzenli depolama ve bertaraf işlemleri gerçekleştiriliyor.

Katı Atık Ön İşlem Tesisi ile kağıt karton, plastik, metal atık ve organik atık  ayrıştırılıyor, geri dönüşümden gelir elde edildiği gibi çevre ve insan sağlığı korunuyor.

Bilinçli ayrıştırma ile çöp döküm sahasının ömrü de uzuyor, yaklaşık 10 Yılda dolması planlanan alanın ömrü 14 yıla kadar uzayacağı öngörülüyor.